Koffie+ Rik Coolsaet over de angst voor migratie en terreur | do 15 mrt 2018


Sinds de aanslagen van 11 september bestudeerde prof. Rik Coolsaet het terrorisme met de uitgesproken bedoeling dit fenomeen in een historisch perspectief te plaatsen omdat we er minder paniekerig zouden op reageren.
Professor Rik Coolsaet is ongetwijfeld de persoon bij uitstek om in deze woelige tijden van terrorisme en migratiecrisissen en groeiende ongelijkheid een genuanceerd beeld te brengen van de huidige politieke wereldsituatie.

Tijdens zijn presentatie plaatst prof. Coolsaet de migratie en de angst die hiervoor wereldwijd en niet het minst in Europa heerst in een historische context. Hij verwijst hierbij naar vroegere tijden waar ook gelijkaardige onrust en onzekerheid, kortom angst, heerste. Dezelfde angst die er vandaag heerst maar nog scherper dan vroeger wordt aangevoeld als gevolg van de mondialisering, de machtsverschuivingen in de wereld, de technologische evolutie, de ongelijkheid, en die ook nog eens wordt aangewakkerd door het populisme waarmee op de migratie gereageerd wordt.

Hij plaatst dus de huidige tijd in het perspectief van het verleden, waar veel van de huidige fenomenen ook bestaan hebben.

Door em. prof. Rik Coolsaet, Internationale Betrekkingen, Universiteit Gent, i.s.m. NEOS Oosterzele

Donderdag 15 maart 2018 van 14 u. tot 16 u.
Bibliotheek Oosterzele
Inschrijven via de bib: ONLINE | bibliotheek@oosterzele.be | T 09 362 81 17
Prijs: € 5


0 reacties:

Een reactie posten