Lezing | Is dit nu de islam?


Gentenaar Khalid Benhaddou is de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’, die de democratische regels en waarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran. Met dat ideaal werkt hij als imam en als coördinator van het Netwerk Islamexperten dat, in samenwerking met het Departement Onderwijs, de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen wil tegengaan. In zijn nieuwe boek Is dit nu de islam? vertelt hij hoe de Koran moet worden gelezen en begrepen: niet letterlijk, maar wel in zijn historische context. Hij bespreekt de extreme islam en zijn terroristische uitwassen, hoe je die concreet kan bestrijden en hoe je jongeren weg kan houden van radicalisering. Daarnaast houdt hij een warm pleidooi voor verzoening en dialoog.
(i.s.m. NEOS Oosterzele)

Donderdag 23 november 2017 om 20 uur
Bibliotheek Oosterzele
Prijs: € 5
Inschrijven via de bib: online | 09 362 81 17 | bibliotheek@oosterzele.be


1 opmerking:

  1. Gentenaar Khalid Benhaddou is de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’. OK. Alles goed en wel, maar waar blijft zijn reactie op de uitzending in Van Gils & Gasten waar die zogenaamde islam-ex-rapper onze waarden en onze jeugd komt verzieken ....
    Als dat de wijsheid van de koran is ....
    Zwijgen is instemmen....
    Of je nu gelooft in God of niet. Onze christelijke waarden gaan uit van liefde. En als we het over het katholieke geloof hebben. Welnu, ooit was dit ook zo extreem. Nu is dat geloof "volwassen" geworden. De islam heeft dus nog een lange weg te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen