Spraakmakende ontmoetingen | Jeroen Olyslaegers

Foto © Koen Broos

"Jeroen Olyslaegers heeft 'm te pakken, zijn Grote Roman. Hij schreef zijn Het verdriet van België, zijn de Kapellekensbaan en bovenal zijn eigenste WIL. Een vlijmscherp boek over de lafheid die neutraliteit heet." (De Standaard)

"Jeroen Olyslaegers schreef met WIL een ijzersterke oorlogsroman waarin inhoud, tempo en taligheid hand in hand gaan", aldus de jury van de Fintro Literatuurprijs 2017. WIL kaapte niet alleen de prijs van de vakjury weg, maar werd ook door de lezersjury uitgeroepen tot beste Nederlandstalig boek van het voorbije jaar.

Jeroen Olyslaegers schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren.  Deze avond zal Jeroen het hebben over zijn recentste roman, WIL:  een brutale, ambitieuze en veelzijdige roman waarin niemand de dans ontspringt. Olyslaegers betwist de breed aangenomen grenzen tussen goed en kwaad en laat het boek ingenieus resoneren met de eenentwintigste eeuw.

Vrijdag 27 oktober van 20 tot 21.30u
Bibliotheek Oosterzele
Prijs: € 5
Inschrijven via de bib: online | 09 362 81 17 | bibliotheek@oosterzele.be


0 reacties:

Een reactie posten