Lezing | Dictators, een Arabische geschiedenisSinds het uitbreken van de Arabische opstanden in 2011 gaat het van kwaad tot erger in de regio. Syrië, Irak, Libië en Jemen vormen een lappendeken van rivaliserende groeperingen. En de terreurgroep Islamitische Staat heeft zich als een kwaadaardige tumor in het Midden-Oosten genesteld. Arabische dictators hadden ervoor gewaarschuwd dat er zonder hun harde hand chaos zou heersen.

In deze lezing haalt Chams Eddine Zaougui die stelling onderuit. Hij ontrafelt hoe Arabische machtskunstenaars het Midden-Oosten hebben gevormd tot wat het vandaag is: een sociaal en politiek mijnenveld waar democratie moeilijk kan gedijen. Daarvoor daalt hij af tot in de diepste krochten van de Arabische dictaturen.

Chams Eddine Zaougui is Balegemnaar, Arabist en journalist. Sinds de start van de Arabische opstanden in 2011 schrijft hij analyses voor De Standaard. Zijn stukken verschenen ook in Knack, NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en The New York Times.

Dinsdag 25 april 2017 om 20 uur
Bibliotheek Oosterzele
Inschrijven via de bib (09 362 81 17 of bibliotheek@oosterzele.be)
Prijs: € 5

0 reacties:

Een reactie posten