Spraakmakende ontmoetingen | Ann De Craemer

Schrijfster Ann De Craemer is op donderdag 8 oktober te gast in de bib van Sint-Lievens-Houtem voor een auteurslezing. Ze zal het hebben over haar boek Kwikzilver, een autobiografisch werk dat handelt over haar herinneringen aan haar geliefde grootmoeder.

Ann De Craemer (1981) studeerde Germaanse taal- en letterkunde en is Master in American Studies. Ze debuteerde met het meteen genomineerde Duizend-en-één dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn (Lannoo, 2010). In haar prozadebuut Vurige tong (De Bezige Bij, 2011) vertelt ze het verhaal van haar katholieke jeugd in het West-Vlaamse Tielt. Het boek kreeg in oktober 2011 De Bronzen Uil-lezersprijs van De Morgen. Het kleine zwarte visje (Lannoo) verscheen in 2011 en is een vertaling van een Perzisch kinderverhaal van Samad Behrangi, waarin de strijd voor vrijheid centraal staat.

De Craemer schreef van augustus 2011 tot juli 2012 wekelijks een column voor de boekenbijlage ‘Uitgelezen’ van De Morgen en voor het cultuurkatern van dezelfde krant. In 2013 had ze op zaterdag een column in de bijlage Reporter van De Morgen, waarin ze vanuit rechtbanken in België verslag uitbracht van het wedervaren van mensen met justitie. Momenteel heeft ze op de site van De Morgen een taalblog. In de zomer van 2012 verscheen De seingever (De Bezige Bij). Haar nieuwste roman Kwikzilver verscheen op 29 augustus 2014 bij De Bezige Bij Antwerpen. Momenteel is De Craemer voorzitter van het Heerlijk Helder-panel van het programma Hautekiet op Radio 1. ‘Heerlijk Helder’ zet zich in voor klare taal in allerlei domeinen. Over taal schrijft De Craemer ook voor het maandblad Onze Taal, waar ze als Vlaams ‘taalwatcher’ elke maand bericht over talig nieuws uit Vlaanderen.

In de reeks 'Spraakmakende ontmoetingen' van Route 42.

Donderdag 8 oktober 2015 om 20 uur, bib Sint-Lievens-Houtem. Prijs: 5 euro.

Inschrijven: in de bib, 053 60 72 37, sint-lievens-houtem@bibliotheek.be


0 reacties:

Een reactie posten